Sjedište:             Strossmayerov trg 12.       10450 Jastrebarsko

 STOLNOTENISKI KLUB "JASKA"

      JASTREBARSKO

Kontakt:                               tel. 385  98 1651 701           fax. 385 1 6284 058               e-mail: ctb@zg.t-com.hr  web:www.stk-jaska.com

 

 

 

                                         Naši treneri

  Tomislav Ciban - glavni trener, "Klubsko dijete" iznikao iz jedne od perspektivnih generacija klinaca od kojih je nažalost, ostao jedini u klubu. Prošao je, kao najperspektivniji igrač, sve kategorije natjecanja, nastavio u SOKAZ-u, a potom u III ligi gdje još i danas sa uspjehom aktivno nastupa. U nedostatku trenera u klubu prihvatio se trenerskog posla. Stručnim usavršavanjem, seminarima i primjenom vlastitog iskustva koje je stekao kao igrač, dosegao je visok nivo trenerskog znanja, koje sa uspjehom već duži niz godina prenosi na najmlađe. Najaktivnije razdoblje njegova trenerskog staža bilo je za studenskih dana, kada je okupljao klince oko sebe ne štedeći vlastito slobodno vrijeme, čak i dva puta dnevno, ovisno o klincima. Na kraju treba istaknuti ono najvažnije, a to je da svoj posao obavlja potpuno volonterski, odnosno za svoj rad u klubu ne prima nikakvu naknadu, no nažalost zbog poslovnih obveza rijetko je u dvorani.

Antun Erak "Šime" - glavni trener, u rad kluba uključio se tijekom 2001. godine. Dugorešanin, dugogodišnji vrlo uspješan aktivni igrač stolnoteniskog kluba "Pamučna industrija" Duga Resa, igrao uz bok mnogih igrača svjetskog ugleda. Za nabrajanje igračkih uspjeha trebalo bi potrošiti mnogo prostora i vremena, jer prelistavanjem publikacije STK "Pamučna industrija", njegovo ime upisano je na četrnaest stranica. Kao trener radio je u stolnoteniskom klubu "Pamučna industrija" Duga Resa tijekom osamdesetih godina, do početka Domovinskog rata. Krase ga mnoge vrline, a prije svega strpljivost i upornost u radu sa djecom. U klubu nesebično radi uz najminimalniju naknadu, tek da bi pokrio troškove putovanja do Jaske.

Prof. Zvonimir Kirin - glavni trener, posljednjih godina zbog poslovnih i obiteljskih razloga bio je rijetko u klubu, no kao nezaobilazna figura našeg kluba povremeno, kad su mu to druge obaveze dopuštale, pomagao je u treniranju naših najmlađih članova. Već nekoliko puta spomenut je kao jedan od osnivača kluba, dugogodišnji uspješni aktivni igrač i trener, preko čijih leđa se prelomila glavnina trenerskog posla odnosno rada s klincima u Jaski. Iz njegovog trenerskog rada izašle su generacije stolnotenisača, pa se tako dogodilo da trenira dvije generacije stolnotenisača (npr. moju malenkost i moje "juniore"). Spomen profesorovog imena svakog u Jaski asocirati će na "pingić". Profesor je bio u prvom izboru za nojboljeg sportaša ondašnje Općine Jastrebarsko održanog daleke 1971. godine za svoje rezultate u stolnom tenisu izabran za sportaša godine. I sada kada je u zasluženoj profesorskoj mirovini, vratio se svojoj prvoj ljubavi stolnom tenisu i ponovno pod njegovom palicom u našem klubu niču novi stolnoteniski talenti.

Mirko Rajčević - trener naprednih klinaca. Kao aktivan igrač u STK "Pamučna industrija" Duga Resa bio je cijenjen kao odličan klupski igrač, juniorski prvak Hrvatske 1968. Na državnim prvenstvima bivše države osvajao je 7 naslova u ekipnim disciplinama i u igri parova. Posebno je bio istaknut kao dubl-igrač sa Antunom i Ivicom Stipančićem osvojivši dva juniorska prvenstva bivše države. Do 1982. bio je standardan igrač seniorske ekipe "Pamučne industrije" u prvoj i drugoj ligi, a od tada nastupa povremeno. Već na prvom treningu s klincima zadobio je njihovu punu naklonost svojim velikim znanjem, smirenošću i strpljenjem te dokazao da je STK JASKA njegovim angažmanom ostvario pun pogodak. Kada je od njega zatražena pomoć oslabljenoj seniorskoj ekipi nijednog trenutka nije dvojio i stavio na raspolaganje svoje ogromno igračko znanje i danas je glavna uzdanica naše ekipe u III ligi.


Boris Crnilo - pomoćni trener, da njega nema, vjerojatno ne bi bilo niti kluba! Teško je ukratko opisati njegovu funkciju u klubu, jer uglavnom radi sve i oko njega se "vrti" sve. Dugogodišnji aktivni igrač od onih davnih "pionirskih" dana u regionalnoj ligi, pa preko SOKAZ-a do Prvenstva regije srednja Hrvatska, pa godinama "samo" bivši igrač, pa kad je zatrebalo ponovno aktivni igrač u III ligi, športski direktor kluba, pomoćni trener, organizator, administrator, roditelj, prijevoznik, nabavna služba, knjigovodstvo... a što uopće nije? Ako mi svi ostali zakažemo, on će uvijek biti tu.

 

 

Home | O nama | Natjecanja | Treneri | Foto galerija | Obavjesti | Naši klinci | Foto arhiva | Uprava i kontakt |Aktualnosti |